Odds för vinnare av Ballon d’Or 2017

Det finns två spelare som har turats om att vinna Ballon d’Or de senaste åren. Även om du hatar fotboll och försöker undvika det så långt det går så tror jag att du redan vet vilka två spelare som brukar göra upp om titeln. Det är så klart Lionel Messi och Cristiano Ronaldo som jag pratar om.

Den som vann senast var Cristiano Ronaldo. Det var inte så konstigt att han vann. Jag tror att hela fotbollsvärlden skulle ha blivit förbannad om han inte vann. Ronaldo var helt fantastiskt bra under 2016. Det som stod ut över allt annat var så klart att han vann EM med Portugal. Ronaldo skadade sig i finalen och fick utgå, men han var en mycket viktig spelare under turneringen och jag tyckte att det var kul att se honom vinna en stor internationell titel för sitt hemland.

Under 2017 står Lionel Messi som favorit att vinna Ballon d’Or. Jag har varit inne på William Hill och kollat på hur oddsen för vinnare av guldbollen. Jag tog de främsta tolv namnen:

Lionel Messi står i 2.00 gånger pengarna
Cristiano Ronaldo står i 2.75 gånger pengarna
Neymar står i 7.00 gånger pengarna
Luis Suarez står i 7.50 gånger pengarna
Gareth Bale står i 15.00 gånger pengarna
Antoine Griezmann står i 17.00 gånger pengarna
Robert Lewandowski står i 21.00 gånger pengarna
Manuel Neuer står i 26.00 gånger pengarna
Alexis Sanchez står i 34.00 gånger pengarna
Eden Hazard står i 34.00 gånger pengarna
Philippe Coutinho står i 34.00 gånger pengarna
Sergio Aguero står i 34.00 gånger pengarna

Det är svårt att se någon annan än Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo vinna titeln. År 2017 har precis börjat och mycket kan så klart hända. Men jag tror inte att vi kommer få se ett trendbrott utan det är väl argentinaren eller portugisen som ror hem det igen.