Bäst odds

Bästa odds är för de flesta är höga odds. Ett högt odds innebär att utbetalningen vid vinst blir stor till skillnad mot vid låga odds, däremot så är vinstchanserna inte lika stora som vid låga odds. Nu kan ju oddsen variera på en och samma match beroende på vem som satt oddset.

Fasta och rörliga odds

Odds kan sättas på två olika sätt. Ett fast odds förändras inte under tiden fram till speltillfället. Fasta odds är vanliga hos de engelska spelbolagen, vilket gör det lätt att jämföra de olika spelbolagens odds. Det är inte ovanligt att det skiljer en del mellan spelbolagens odds.Att jämföra rörliga odds är lite värre. Oddset förändras allt efter som andra spelare satsar. Om många spelar på en favorit så sjunker oddset allteftersom. Det är förmånligt för spelbolagen då de inte behöver dela ut mer pengar i vinst än vad de har fått in. Spelbolag som använder fasta odds däremot riskerar att få betala ut mer i vinstpengar än vad de fått in.

Bästa oddsen hos utländska spelbolag

Söker du de bästa oddsen ska du i första hand söka dig till utländska spelbolag, vilket det finns mängder av på nätet. Skillnaden mellan AB Svenska Spel och de nätbaserade utländska spelbolagen är att Svenska Spel som ett statligt spelbolag förväntas att ge en hel del tillbaka till sin ägare, staten. Det gör att det inte finns lika mycket pengar att dela ut.Samma sak gäller vid hästsport. AB Trav och Galopp (ATG) förväntas ge ett överskott som ska gå tillbaks till svensk hästsport. Det innebär för dig ett litet moraliskt dilemma. Vill du spela på V75 så avstår du lite av din insats till hästsport och här rör det sig om en hel del pengar även till ungdomsverksamhet. Vill du däremot ha bästa oddsen så är det de nätbaserade spelbolagen som gäller. De har för övrigt skapat egna varianter av V75 och de andra speltyperna som ATG erbjuder.

Summering

Bästa oddsen finner du hos de europeiska bolagen som finns på nätet. Använder de fasta odds är det lätt att jämföra. Du kan få ännu bättre odds på amerikanska spelsajter, men då försvinner lite av fördelen med det goda oddset då du måste skatta för vinster gjorda utanför EU.